Terug naar alle voorbeeldreizen

9-daagse rondreis Senegal

Ik wil vertrekken!

Hoe ziet de rondreis eruit?

Beste reistijd
oktober-mei

Aantal dagen
9 dagen

Type reis
Avontuurlijk, lokaal

Ontdek deze reis naar Senegal

9-daagse rondreis Senegal, een ontdekking langs het water

Hoewel Senegal een van West-Afrika's meest stabiele landen is, is Senegal verre van saai. De hoofdstad Dakar, gelegen op het puntje van een schiereiland, is een volwaardige introductie tot het land. Elegantie ontmoet chaos, grommend verkeer, levendige markten en een bruisend nachtleven.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de magische Sine Saloum delta of de brede delta van Casamance. Deze nodigen uit tot boottochten met lokale pirogues en ontmoeting met de lokale bevolking.

In het noorden van Senegal maak je kennis met het culturele Saint-Louis dat verleidt met koloniale architectuur, hedendaagse Afrikaanse kunst, een wervelende jazz-scène en schilderachtige nationale parken op een boogscheut.

Wat beleef je tijdens deze reis?

  • Een onderdompeling in het lokale leven
  • Avontuurlijke kajaktocht in de Sine Saloum-delta
  • Het culturele Saint-Louis
  • Overnachten in Robinson Crusoe stijl
  • De microwoestijn van Lompoul
  • Een stukje geschiedenis bij Île de Gorée
No items found.
Rondreis Senegal met privé gids/chauffeur

Praktische informatie

Rondreis Senegal

Aantal dagen
9 dagen

Type reis
Avontuur, natuur, lokale cultuur

Prijs per persoon
€ 1.550

Wat is allemaal inbegrepen in de prijs?

- 8 overnachtingen op basis van ontbijt
- Lokale gids tijdens de volledige reis
- Privé transport in comfortabele 4X4 wagen
- Brandstof voor de wagen
- Franstalige privé gids
- Activiteiten zoals vermeld

Dit is niet inbegrepen in de prijs

- Internationale vlucht
- Fooien voor gidsen en chauffeur
- Optionele tours
- Persoonlijke uitgaven

De prijs is exclusief vlucht en geldig vanaf 2 personen.

Neem een kijkje naar de gedetailleerde reisroute

9-daagse rondreis Senegal

Heenvlucht Dakar - Île de Gorée

Neem de rechtstreekse heenvlucht vanuit Brussel naar Dakar. Bij aankomst word je opgewacht door Bantoes lokale gids Moctar. Neem meteen de ferry naar het eiland Île de Gorée. Dit kleine eiland heeft een bijzonder lange en pijnlijke geschiedenis. Honderdduizenden slaven werden hier getransporteerd naar Amerika.

Overnachting in Villa Castel op Île de Gorée. Dit idyllische hotel op Île de Gorée is de perfecte plek om even op adem te komen na een intensief bezoek aan het slaveneiland.

Maison des Esclaves - Lac Rose - Saint-Louis

Bezoek het 'Maison des Esclaves' en leer meer over dit stukje donkere geschiedenis. Verlaat Île de Gorée en rijdt noordwaarts tot in Saint-Louis. Onderweg kan je even halt houden bij het welbekende Lac Rose.

Saint-Louis vormt de ideale mix tussen indrukwekkend koloniaal erfgoed en het hedendaagse Senegalese leven. Deze gezellige stad leent zich perfect tot lange wandelingen, een bezoek aan het fotomuseum en het ontdekken van de lokale keuken.

Overnachting in guesthouse Au Fil du Fleuve. Deze unieke guesthouse is een voormalig Arabisch huis uit de negentiende eeuw en werd volledig gerenoveerd tot een parel. Met slechts drie slaapkamers word je hier verwelkomd in een rustige en persoonlijke sfeer. Qua design worden zowel traditionele als moderne materialen gebruikt. Het huis heeft een bibliotheek en organiseert vaak tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse Afrikaanse kunst.

Parc de la Langue Barbarie & Saint-Louis

Maak deze ochtend een uitstap naar het mooie Parc de la Langue Barbarie, op een boogscheut van Saint-Louis. Parc de la Langue Barbarie is ontstaan door het uitmonden van de Senegal-rivier in de Atlantische Oceaan en vormt een 30 kilometer lange strook, een paradijs voor vogels. Je kan er flamingo's, pelikanen, reigers, eenden, kieviten en horden meeuwen spotten. Verken het park met een lokale pirogue.

In de namiddag kan je verder het culturele Saint-Louis bezoeken.

Overnachting in guesthouse Au Fil du Fleuve.

De woestijn van Lompoul

Rij terug richting het zuiden van Senegal en stop bij de microwoestijn van Lompoul. Welkom in het magische landschap van de woestijn. Logeer er in het midden van de woestijn en geniet 's avonds van een kampvuur met djembesessies en een eindeloze sterrenhemel als decor.

Overnachting in Ecolodge de Lompoul in een traditionele Senegalese tent. Ecolodge de Lompoul is een initiatief van de lokale inwoners om meer werkgelegenheid te creëren in het dorp. Het is een kleinschalig eco-kamp met typisch Mauritaanse woestijntenten met alle basiscomfort. De eco douches en toiletten bevinden zich buiten aan uw tent.

De Heilige Stad Touba en Kaolack

Geniet van een unieke zonsopgang in de woestijn. Nadien trek je richting het binnenland van Senegal. Eindhalte voor vanavond is Toubakouta, het hart van de Sine Saloum-delta. Maak onderweg een stop bij de heilige stad Touba met de grootste moskee van Zwart-Afrika en de stad Kaolack, het commerciële hart waar lustig handel gedreven wordt.

Overnachting in hotel Keur Saloum. Deze art deco lodge ligt aan het strand van Toubakouta in een mooie tuin en heeft een zwembad en gratis internet. Je kan er ook fietsen huren. Het restaurant serveert een uitgebreid ontbijtbuffet iedere ochtend en in de bar kunnen gasten aan het einde van de dag terecht om te relaxen met een drankje.

Toubakouta en de Sine Saloum-delta

Vandaag verken je de omgeving van Toubakouta. Bezoek het schelpeneiland en het rusteiland voor de trekvogels. Nadien trek je richting het eiland Sipo, waar je deze avond ook de nacht doorbrengt.

Deze avond slaap je in ecolodge Keur Bamboung, midden in de delta op het afgelegen eiland Sipo, think Robinson Crusoe style. Om Keur Bamboung te bereiken neem je een lokale pirogue tot aan het eiland Sipo. Nadien is het nog 1 km wandelen naar de eco-lodge. De bagage wordt met kar en ezel tot de lodge gedragen.

Verken het eiland Sipo dat bekend geworden is omwille van het vrouwelijke dorpshoofd, die intussen 97 jaar is. Breng haar zeker een bezoekje onderweg. Mogelijkheid om te zwemmen, kajakken en de nabijgelegen eilanden te bezoeken.

2-daagse kajaktocht in de delta

Vanuit Sipo trek je dieper de delta in, helemaal tot aan de Atlantische Oceaan. Eindhalte voor vandaag is het dorpje Palmarin. Hier vertrek je voor een 2-daagse kajaktocht in de Sine Saloum Delta. Na een goed uur kajakken kom je aan bij een onbewoond eiland waar je de tenten opslaat, temidden van de delta.

Geniet van de heerlijke stilte en neem een verfrissende duik in het water. 's Avonds bereid je vers gekochte vis en geniet je van een unieke zonsondergang bij het kampvuur.

Overnachting in tent in de delta (basic). Eigen slaapzak is aangeraden.

Kajaktocht & uitblazen in Toubab Dialao

Ontwaak in het midden van de Sine Saloum-delta. Na een ontbijt in de natuur kayak je terug naar Palmarin. Vandaar rij je verder richting Toubab Dialao, de eindhalte van jullie reis. Het rastadorpje Toubab Dialao heeft een van de mooiste stranden van Senegal en is de thuisbasis van vele lokale artiesten. 

Overnachting in maison d'hôte Keur Dofie, Deze kleinschalige guesthouse werd met veel stijl ingericht en voelt net aan als thuiskomen. Lees een boek in een hangmat of verfris even in het zwembad. Keur Dofie vormt de ideale afsluiter voor uw Senegal reis.

Rustdag en retourvlucht

Vandaag heb je nog ruim de tijd om Toubab Dialao te verkennen: koop nog de laatste souvenirs en geniet van een lekkere lokale maaltijd op het strand. In de vroege avond vertrek je naar de luchthaven voor de terugvlucht om 21.30 lokale tijd. 

Aankomst in België is voorzien de volgende ochtend. Einde van een boeiende rondreis door Senegal.

Toch liever een rondreis op jouw maat?

Jouw Afrika avontuur op maat

Ben je er nog niet helemaal aan uit? Of toch liever een persoonlijke aanpak? Bantoe werkt je reis van A tot Z uit, helemaal op jouw maat!

Ik wil mijn reis plannen!
Andere bestemmingen verkennen?

Laat je inspireren door deze bestemmingen