Senegal

Een mix van modern Afrika, eeuwenoude tradities en spectaculaire natuur in het West-Afrikaanse Senegal

Ik wil op avontuur

Hoofdstad
Dakar

Beste reistijd
okt-mei

Mogelijk vanaf
€ 1.250 p.p.

Talen
Wolof, Frans, lokale talen

Uurverschil
-2u zomer
-1u winter

Munteenheid
CFA

Een interessante clash tussen het moderne en traditionele

Senegal, een levendig land waar plaats is voor gezellige chaos en uitnodigende elegantie.

Hoewel Senegal een van West-Afrika's meest stabiele landen is, is Senegal verre van saai. De hoofdstad Dakar, gelegen op het puntje van een schiereiland, is een volwaardige introductie tot het land. Elegantie ontmoet chaos, grommend verkeer, levendige markten en een bruisend nachtleven.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in de magische Sine Saloum delta of de brede delta van Casamance. Deze nodigen uit tot boottochten met lokale pirogues en ontmoeting met de lokale bevolking.

In het noorden van Senegal maak je kennis met het culturele Saint-Louis dat verleidt met koloniale architectuur, hedendaagse Afrikaanse kunst, een wervelende jazz-scene en schilderachtige nationale parken op een boogscheut.

Voor de echte avonturiers is het diepe Zuidoosten van Senegal the place to be. Nog onontgonnen door toerisme, maak je er kennis met authentieke volkeren die leven volgens eeuwenoude tradities en die bezoekers met open armen ontvangen.

No items found.
Niet te missen tijdens een rondreis in Senegal

Hoogtepunten in Senegal

Een kookworkshop 'Thiebou dieune’
Senegal
Het bruisende Dakar en omgeving
De hoofdstad van Senegal
Traditionele dorpen in het verre Oosten
Het Bassari land in het oosten van Senegal
Jazz festivals in het gezellige Saint-Louis
Het noorden van Senegal
De Sine Saloum delta
Het westen van Senegal
Moctar aan de kust van Senegal

Maak kennis met de levende encyclopedie Moctar, onze lokale gids in Senegal.

Jouw gids ter plaatse

1. Wat betekent ‘verantwoord toerisme’ voor jou en hoe zet je het om naar de praktijk? Wat is het belang ervan voor Senegal?

Mijn idee van verantwoord toerisme bestaat uit reizigers authentieke ervaringen laten beleven en hen de nodige informatie geven zodat ze het actuele Senegal echt zien en begrijpen. Verantwoord toerisme is een manier om kennis te maken met de lokale bevolking en zich te verrijken, zowel voor reizigers als voor ons.

Ik probeer ervoor te zorgen dat onze reizigers deelnemen aan de economische en sociale ontwikkeling. Dit alles met respect voor de waarden en de cultuur van Senegal.

Verantwoord toerisme bestaat ook uit het organiseren en uitkiezen van uitstappen en activiteiten die massatoerisme vermijden en de natuurlijke omgeving niet beschadigen. We proberen alles ook met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te doen.

...

Lees het volledige interview

Dit is wat onze reizigers vinden

Enkele Bantoe-ervaringen

Senegal, fantastische ervaring! Van kamperen tot grote luxe, van woestijn tot delta van taxi tot paardenkar, van kleine dorpjes tot grote steden. Al deze tegenstellingen zorgden ervoor dat wij een super gevarieerde reis hadden. Dankzij Bantoe was alles tot in de puntjes gepland en hadden we een gids ons op het lijf geschreven was. Hij voelde ons perfect aan en gaf ons telkens meerdere opties. Waardoor ook grote verrassingen deel waren van onze reis. 10/10 voor Bantoe voor de organisatie!

Thomas en Annelies
Senegal, november 2019

"Te land, ter zee and inside a baobab tree. Via Stefanie liet ik me op sleeptouw nemen door Phillipe, een Senegalese local, die me voor enkele dagen opnam in zijn familie en me de mooiste plekken liet zien van de Sine Saloum delta. Een prachtige bivakplaats, enkel te bereiken met de kajak. Overal waar je komt, vragen ze ‘mange avec nous’. Mocht je er steeds op ingaan weeg je 15kg meer bij je terugvlucht. Vergeet vooral niet om even mee te rijden in de clando’s. Deze roestbakken droppen je keurig af op je bestemming voor een klein prijsje. Ik durf niet te spreken van een ‘once in a lifetime experience’, want ik ga zeker terug. Bedankt voor de organisatie!"

Koen
Senegal, juli 2018

"Echt top!!! Avontuurlijk maar toch zeer goed georganiseerd met een toffe lokale gids waardoor je op plaatsen komt en dingen doet die je op eigen houtje nooit te zien krijgt. I loved it!!! Bedankt Stefanie (Bantoe)!"

Gaëlle
Senegal, april 2019
Hoe ziet zo’n Bantoe-reis eruit?

Omdat je zo benieuwd bent...

Geef je e-mailadres in en ontvang een voorbeeld van hoe de reisplanning eruit kan zien.

Dit is hoe jouw reisplanning eruit kan zien. Afhankelijk van het seizoen en jouw wensen, maken we altijd een reis op maat.

Download het reisvoorbeeld
Er ging iets fout, probeer het nog eens.
Wij plannen je reis volledig op maat

Klaar om Senegal te ontdekken?

Bestemming gekozen? Perfect! Nu kunnen we beginnen aan het leuke gedeelte: jouw reis plannen. Maar om jouw ideale reis te kunnen plannen, maken wij graag eerst kennis met jou.

Plan mijn reis
Meer inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeldreizen!
Andere plekken in Afrika verkennen?

Laat je inspireren door deze bestem­mingen.