Malawi

In Zuidelijk Afrika vind je Malawi, een parel verborgen tussen bekende toeristenpleisters als Tanzania en Mozambique.

Ik wil op avontuur

Hoofdstad
Lilongwe

Beste reistijd
apr-nov

Mogelijk vanaf
€ 1.400 p.p.

Talen
Chichewa,
Engels

Uurverschil
+1u winter

Munteenheid
Kwacha

Welkom in het warme hart van Afrika

Malawi, een verborgen parel verscholen tussen toeristische trekpleisters

Malawi? Ligt dat ergens in Azië? Inderdaad, veel mensen hebben nog nooit over dit land gehoord. Helaas onterecht, want verscholen tussen toeristische trekpleisters als Tanzania, Mozambique en Zambia, is Malawi een verborgen parel met prachtige wildparken die je praktisch voor jezelf hebt.

Naast wildparken is ook de onderwaterwereld er formidabel. Een derde van het land wordt ingenomen door het onnoemelijk grote Lake Malawi. Een prachtig snorkelparadijs! Malawi is geen vlak land, de prachtige Mulanje-bergketen in het zuiden van het land heeft als -letterlijk- hoogtepunt de Sapitwa-piek. Een top van maar liefst 3.000 meter hoogte.

Malawi is divers en heeft voor elk wat wils in petto. De onvoorwaardelijke glimlach en gastvrijheid van de lokale bevolking vormen de rode draad tijdens jouw reis naar Malawi.

Welcome to Malawi, the warm heart of Africa!

No items found.
Niet te missen tijdens een rondreis in Malawi

Hoogtepunten in Malawi

Mountainbiken op het Nyika Plateau
Fietsend door Malawi
Het machtige Lake Malawi
Ontspannen, snorkelen en duiken
Pure wildparken en safari's
De fauna en flora van Malawi
Lake of Stars Festival
Ontdek het muzikale Afrika
Mulanje-massief en Sapitwa-piek
Wandel en hike in de Mulanje-bergen
Khama aan Lake Malawi

Maak kennis met de goedlachse Khama, onze lokale gids in Malawi

Jouw gids ter plaatse

1. Hoe werkt ‘verantwoord toerisme’ binnen jouw bedrijf?

We zorgen ervoor dat communities betrokken worden in onze reizen en er voordelen uit kunnen halen. We werken zoveel mogelijk samen met lokale middelen en dit op een duurzame manier. Wat we zeker willen meegeven aan de reizigers is om de lokale cultuur te respecteren. We onderhouden en moedigen ook de natuurlijke, economische, sociale en culturele diversiteit aan.

Lees het volledige interview

Dit is wat onze reizigers vinden

Enkele Bantoe-ervaringen

Onze eerste kennismaking met het Afrikaanse continent, en Malawi in het bijzonder, was er ééntje om nooit te vergeten. "Het warme hart van Afrika" heeft zijn naam niet gestolen. Bantoe nam ons op een laagdrempelige en persoonlijke manier mee in het verhaal van lokaal en duurzaam reizen. We kunnen het je alleen maar aanraden!

Jorne en Estelle
Malawi, augustus 2019

"Malawi? Waar ligt dat juist?" is de standaard reactie die ik krijg als ik over mijn trip vertel. Als Afrika leek liet ik mij door Stefanie op sleeptouw nemen. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. We vertrokken naar Malawi en wist niet goed wat te verwachten. Nu kan ik zeggen dat Malawi een onontdekte parel is met een bijzondere bevolking. Van een safari waar je de enige bezoeker in het park bent tot het beklimmen van Mount Mulanje om daarna even te bekomen aan het prachtige lake Malawi. Onze gids wist perfect waar hij ons naar toe moest brengen en wakkerde het avontuur aan. Kortom de perfecte 14 dagen!

Annelies
Malawi, september 2018
Hoe ziet zo’n Bantoe-reis eruit?

Omdat je zo benieuwd bent...

Geef je e-mailadres in en ontvang een voorbeeld van hoe de reisplanning eruit kan zien.

Dit is hoe jouw reisplanning eruit kan zien. Afhankelijk van het seizoen en jouw wensen, maken we altijd een reis op maat.

Download het reisvoorbeeld
Er ging iets fout, probeer het nog eens.
Wij plannen je reis volledig op maat

Klaar om Malawi te ontdekken?

Bestemming gekozen? Perfect! Nu kunnen we beginnen aan het leuke gedeelte: jouw reis plannen. Maar om jouw ideale reis te kunnen plannen, maken wij graag eerst kennis met jou.

Plan mijn reis
Meer inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeldreizen!
Andere plekken in Afrika verkennen?

Laat je inspireren door deze bestem­mingen.