Over Bantoe

Stefanie neemt je mee naar het hart van Afrika en laat je deel uitmaken van de lokale cultuur.

Dit is hoe het allemaal begon voor Bantoe

Lokaal en verantwoord reizen naar ongekend Afrika.

"Bantoe staat voor avontuur en grenzen verleggen op een verantwoorde en veilige manier."

Alles begon bij founder Stefanie Orlans en haar passie voor reizen. Ze zag heel wat van de wereld maar verloor haar reishart pas echt in Afrika. Stefanie zag hoe reizen op een lokaal verantwoorde manier een positieve impact kan hebben op de reizigers én de lokale bevolking. Een win-win situatie!

Bantoe kiest resoluut voor een andere manier van reizen. Authentieke ervaringen en ongedwongen ontmoetingen met de lokale bevolking. Bantoe staat voor avontuur en grenzen verleggen op een verantwoorde en veilige manier.

Anders dan een klassiek reisbureau
Bij Bantoe vind je geen saaie reisbrochures, geen fysiek kantoor, geen standaard offertes. Wel kiest Bantoe voor een zeer persoonlijke aanpak met advies op maat en persoonlijke Afrika-expertise.

Het minder gekende Afrika
Stefanie neemt je mee naar de minder bekende parels van het continent. Malawi, Oeganda, Benin, Senegal, Mauritanië, … Bestemmingen die stuk voor stuk verrassen en je hartelijk welkom heten.

Kleinschalige lokale partners
Bantoe werkt enkel samen met kleinschalige lokale partners en gidsen, die dezelfde waarden als Bantoe delen. Zo word je echt ondergedompeld in de lokale cultuur en draag je bij tot een positieve impact op de lokale welvaart.

Wat betekent verantwoord reizen naar Afrika?

Jouw unieke ervaringen geven de lokale community een duwtje in de rug.

Bij Bantoe betekent ‘verantwoord toerisme’ alle vormen van toerisme die bijdragen tot ‘betere plaatsen om te leven én te bezoeken’. Al reizend creëren we een beter leven voor de lokale gemeenschap. Klinkt als een zware taak, niet?

Goed nieuws, dat is het helemaal niet. Bantoe zorgt ervoor dat verantwoord reizen je makkelijk wordt gemaakt, meer nog dat je de reis van je leven meemaakt. Het enige dat wij van jou vragen, is je een beetje te verdiepen in het land en te genieten van de verrassingen onderweg (easy peasy, toch?).

Bekijk de bestemmingen
Heilig voor Bantoe-reizigers

De 10 geboden van Bantoe. 10 gouden tips om de reis van je leven te beleven.

10 geboden van verantwoord reizen? Het klinkt angstaanjagender dan het is. Stefanie heeft enkele tips op een rij gezet die ervoor zorgen dat je alles uit jouw avontuur kan halen, op een verantwoorde manier natuurlijk.

  1. Reizen draait in de eerste plaats nog altijd rond genieten. Ga naar minder plaatsen en beleef alles intenser.
  2. Weet je niet goed waar te eten? Proef van de lokale keuken, je zal versteld staan van de lokale kookkunsten.
  3. Vraag toestemming wanneer je een foto maakt van iemand. In onze ogen is een gesprek met de locals meer waard dan een foto. 
  4. Probeer je aan te passen aan de lokale cultuur en een paar woordjes in de taal te leren. Zo toon je dat je meer bent dan een gewone toerist.
  5. Bantoe gaat volop voor duurzaam en daar hoor jij ook bij. Die lokaal gemaakte tas ziet er leuk uit, maar kan ook heel wat plastiek zakjes vervangen.
  6. Souvenirs kopen? Je kan de community een duwtje in de rug geven door lokaal gemaakte stuks te kopen.
  7. Probeer zoveel mogelijk lokaal transport te gebruiken en binnenlandse vluchten te vermijden. 
  8. Pik eens een lokaal festival of event mee. Niet te missen als je echt ondergedompeld wilt worden in de cultuur!
  9. Een echte authentieke ervaring? Overnacht in kleinschalige logies uitgebaat door de lokale bevolking, laat de grote ketens voor wat ze zijn.
  10. Oh, je reis is zoveel mooier in het echt dan achter je scherm.
Hier doe je het voor

Bantoe nodigt je uit om Afrika op een verantwoorde manier te ontdekken en deel te worden van het lokale leven.

Om kennis te maken met Afrika in al haar authentieke schoonheid brengt Bantoe reizigers in contact met de lokale bevolking. Stefanie moedigt ze aan om met een open mind te reizen, zich te laten onderdompelen en terug te keren met onvergetelijke ervaringen.

Ontdek de bestemmingen
Dit is waar je allemaal heen kan

Klaar voor jouw avontuur?