Terug naar alle voorbeeldreizen

10-daagse rondreis Ghana

Ik wil vertrekken!

Hoe ziet de rondreis eruit?

Beste reistijd
juli-maart

Aantal dagen
10 dagen

Type reis
Avontuurlijk, lokaal

Ontdek deze reis op maat naar Ghana

De mooiste parels in zuidelijk Ghana

Deze reis neemt je mee naar de mooiste plekken van Ghana. Start je rondreis met het levendige Accra en het historische Jamestown. Reis verder naar de ongerepte Volta-regio. Bezoek lokale dorpen en leer meer over het vissersleven. Beklim de hoogste berg van Ghana en ontdek sprookjesachtige watervallen.

Rondom Lake Bosomtwe maak je kennis met de vele cacaoplantages en in Kumasi leer je meer over het grootse Ashanti-rijk en het Kente-weven. Sluit de reis af met een intensief bezoek aan Cape Coast waar je meer te weten komt over de vreselijke geschiedenis van de slavenhandel.

Ghana bezorgt je een gevarieerde en avontuurlijke rondreis terwijl je als familie onthaald wordt.

Akwaaba ! … Welcome to Ghana!

Wat beleef je tijdens deze reis?

 • Het levendige Accra
 • De ongerepte Volta regio
 • Cacaoplantages bij Lake Bosomtwe
 • Inkijk in het lokale leven
 • Ashanti- en Kente-cultuur in Kumasi
 • Het indrukwekkende Cape Coast Castle
No items found.
Rondreis Ghana met privé gids/chauffeur

Praktische informatie

Rondreis Ghana

Aantal dagen
10 dagen

Type reis
Privé met gids/chauffeur

Prijs per persoon
€ 1.500

Inbegrepen in het programma

 • Accommodaties 9 nachten zoals vermeld
 • Verblijf op basis van ontbijt
 • Vervoer in privé wagen met Engelstalige gids/chauffeur
 • Water (beschikbaar in de wagen)
 • Alle activiteiten zoals vermeld
 • Toeristenbelastingen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Lunches en diner
 • Visum Ghana
 • Fooien voor lokale gidsen 
 • Reisverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde activiteiten

De prijs is exclusief vlucht en geldig vanaf 2 personen.

Neem een kijkje naar de gedetailleerde reisroute

10-daagse rondreis Ghana

Heenvlucht Accra

Bij aankomst in de luchthaven van Accra word je onthaald door de lokale gids. Welkom in Ghana! Je wordt onmiddellijk naar het hotel gebracht zodat je even kan bekomen van de lange vlucht. Geniet al van een eerste lokale maaltijd in het hotel of in de buurt en maak je klaar voor een fascinerende tour door het mooie Ghana.

Overnachting in Somewhere Nice Hostel (met airco).

Accra, het historische Jamestown en de Shai Hills

Je wordt opgehaald door de lokale gids en verkent meteen Accra, de hoofdstad van Ghana. Een bezoek aan het historische Jamestown mag niet ontbreken, een van de armere wijken van Accra maar met prachtige gebouwen en een levendige vissershaven. Beklim de lichttoren voor een panoramische kijk over de stad. Bezoek ook het Kwame Nkrumah Mausoleum en Independence Square om meer te leren over de geschiedenis van de Gold Coast.

In de namiddag rij je verder richting de Volta-rivier. Onderweg stop je voor een bezoek aan de Shai Hills, een ideale stop om een hike te doen en kennis te maken met het lokale wildleven zoals antilopes en bavianen. Shai Hills is het enige savannepark in de kustregio van Ghana. Bij aankomst aan de oevers van de Volta-rivier is het tijd om wat te relaxen en te genieten van een mooie zonsondergang.

Overnachting in Adi Lake Resort (met airco).

De Wli Watervallen bij Mount Afadjato

Start de dag met een bezoek aan het Tafi Atome Monkey Sanctuary dat de heilige Mona apen beschermt. Het is een eco-toerisme project, gestart door de lokale bevolking. Geniet van dit grappige spektakel en terwijl je dit typische dorpje bezoekt.

Na de middag reis je verder naar de Wli Watervallen vlakbij Mount Afadjato, de hoogste berg in Ghana. Deze ligt helemaal in het oosten van Ghana, bij de grens met Togo. Maak een korte wandeling naar de lower falls, een van de mooiste stukjes natuur in Ghana.

Overnachting in Wli Waterfall Lodge (met ventilator).

Beklimming Mount Afadjato en kanotocht op het Volta meer

Na een stevig ontbijt klim je naar de top van Mount Afadjato. Een korte en stevige klim brengt je naar het hoogste punt van Ghana (880 meter) waar je beloond wordt met een adembenemend zicht over zowel Ghana als Togo!

Keer terug naar Akosombo aan de Volta-rivier waar je een relaxte kanotocht doet in de namiddag.

Overnachting in Adi Lake Resort (met airco).

Asenema Falls en Lake Bosomtwe

Na een prachtige rit langs groene heuvels kom je aan bij de Asenema Falls, een van de verborgen parels uit de regio. Tijd voor een pauze en een mooie wandeling in deze streek.

Nadien reis je verder naar Lake Bosomtwe, vlakbij de stad Kumasi. In dit meer zijn grotere vissersboten niet toegestaan en lokale vissers gebruiken hun handen of een kalebas om te peddelen. Dit zorgt voor prachtige taferelen tijdens de zonsondergang.

Vandaag is een lange maar boeiende rit.

Overnachting in Green Ranch (met ventilator).

Paardrijtocht langs Lake Bosomtwe

Start de dag met een paardrijtocht rond het meer. Als alternatieve activiteiten kan je een begeleide wandeltocht doen. Verken de typische dorpjes en cacaoplantages onderweg en geniet vooral van het prachtige uitzicht op het meer. In de namiddag kan je het meer vanop een kano verkennen.

Overnachting in Green Ranch (met ventilator).

Kennismaking met het lokale leven

‘s Ochtends bezoek je Adinkra Village, in het westen van Ghana waar je je eigen kleren kunt ontwerpen volgens de bekende Batik waxing techniek. Nadien bezoek je ook het Ashanti Kente cloth weaving dorpje vlakbij Kumasi, waar je de geheimen ontdekt van de eeuwenoude Kente weeftraditie en een begeleide tour krijgt in het dorp.

Deze avond overnacht je in Kumasi, de hoofdstad van de Ashanti regio. Hoewel er verschillende versies bestaan over de oorsprong van het Ashanti volk, emigreerden deze volkeren hoogstwaarschijnlijk vanuit het huidige Mali naar Ghana in de dertiende eeuw. De Ashanti werden een van de machtigste koninkrijken van West-Afrika en toonden een enorm verzet bij de inval van de Britten in de negentiende eeuw.

Bezoek met de gids de Kejetia markt, West-Afrika's grootste markt, extreem hectisch, maar fascinerend en niet te missen.

Overnachting in Tumi Hostel (met ventilator).

Assin Manso Slave River en bezoek dorp lokale gids

De eerste halte voor vandaag is de Assin Manso Slave River. In deze rivier kregen gevangen genomen slaven hun laatste bad alvorens ze over de oceaan gebracht werden. Een belangrijke historische plaats om even bij stil te staan.

Nadien bezoek je het geboortedorp van de lokale gids Enock, een hoogtepunt van deze rondreis. Je wordt ontvangen door de ouderen van het traditionele dorp en wordt uitgenodigd voor een lokale lunch bij de familie. Na het middageten breng je een bezoek aan de cacaoplantages, een belangrijke bron van inkomen van de inwoners van het dorp. Slenter rond in het dorp en maak kennis met de kinderen in de school.

Reis tot slot verder naar het vissersdorpje Elmina voor overnachting.

Overnachting in Kosa Beach Resort (met ventilator).

Cape Coast Castle

Bezoek deze ochtend een ecotoerisme project waarbij je een van volgende workshops kan volgen: batik, drummen of een kookles. Nadien trek je verder naar het historische Cape Coast Castle. Een intensieve rondleiding leert je alles over het duistere slavernijverleden.

In de namiddag kan je Cape Coast op eigen houtje verder verkennen of relaxen in het hotel.

Overnachting in Kosa Beach Resort (met ventilator).

Kakum National Park, de artisanale markt en terugvlucht

Laatste dag van deze reis, je begint aan de terugweg naar Accra en bezoekt het Kakum National Park, een ongerept tropisch regenwoud en een van de meest bekende parken in Ghana. Geniet van het mooie uitzicht vanop de 7 Canopy loopbruggen.

Bij aankomst in Accra bezoek je nog de artisanale markt waar je een aantal souvenirs op de kop tikken en waar je de lokale artiesten aan het werk ziet. In de vooravond word je naar de luchthaven gebracht en neem je afscheid van de gids. Avondvlucht naar Brussel, aankomst de volgende dag.

Einde van een onvergetelijke rondreis door Ghana. 

Toch liever een rondreis op jouw maat?

Jouw Afrika avontuur op maat

Ben je er nog niet helemaal aan uit? Of toch liever een persoonlijke aanpak? Bantoe werkt je reis van A tot Z uit, helemaal op jouw maat!

Ik wil mijn reis plannen!
Andere bestemmingen verkennen?

Laat je inspireren door deze bestemmingen