Terug naar alle voorbeeldreizen

14-daagse rondreis Malawi

Ik wil vertrekken!

Hoe ziet de rondreis eruit?

Beste reistijd
april-november

Aantal dagen
14 dagen

Type reis
Avontuurlijk - safari - cultuur

Ontdek deze reis naar Malawi: natuur, cultuur en avontuur

Malawi is een verborgen parel verscholen tussen toeristische trekpleisters

Malawi? Ligt dat ergens in Azië? Inderdaad, veel mensen hebben nog nooit over dit land gehoord. Helaas onterecht, want verscholen tussen toeristische trekpleisters als Tanzania, Mozambique en Zambia, is Malawi een verborgen parel met prachtige wildparken die je praktisch voor jezelf hebt.

Naast wildparken is ook de onderwaterwereld er formidabel. Een derde van het land wordt ingenomen door het onnoemelijk grote Lake Malawi. Een prachtig snorkelparadijs! Malawi is geen vlak land, de prachtige Mulanje-bergketen in het zuiden van het land heeft als -letterlijk- hoogtepunt de Sapitwa-piek. Een top van maar liefst 3.000 meter hoogte.

Malawi is divers en heeft voor elk wat wils in petto. De onvoorwaardelijke glimlach en gastvrijheid van de lokale bevolking vormen de rode draad tijdens jouw reis naar Malawi.

Welcome to Malawi, the warm heart of Africa!

Wat beleef je tijdens deze reis?

 • Heerlijke wandelingen in de Mulanje-bergen
 • Kennismaking met de lokale bevolking
 • Big 5 safari in ongerepte natuurparken
 • Snorkelen in Lake Malawi
 • Game drives, bootsafari en walking safari
 • Homestays in een klein dorp
No items found.
Rondreis Malawi met privé gids/chauffeur

Praktische informatie

Rondreis Malawi met privé gids/chauffeur

Aantal dagen
14 dagen

Type reis
Avontuur, natuur, lokale cultuur, Big 5

Prijs per persoon
€ 1.950

Wat is allemaal inbegrepen in de prijs?

 • 12 overnachtingen op basis van ontbijt
 • Lokale gids tijdens de volledige reis
 • Privé transport in comfortabele wagen
 • Brandstof voor de wagen
 • Activiteiten Majete National Park
 • Mulanje bergen: 1 lokale berggids
 • Activiteiten Liwonde National Park

Dit is niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vlucht
 • Visum Malawi (ter plaatse)
 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien voor lokale gidsen
 • Reisverzekeringen en persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten in Zomba en andere optionele activiteiten

De prijs is exclusief vlucht en geldig vanaf 2 personen.

Neem een kijkje naar de gedetailleerde reisroute

14-daagse rondreis Malawi

Heenvlucht naar Lilongwe, Malawi

Je neemt de internationale vlucht naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Onderweg maak je een tussenstop in Addis Ababa, Ethiopië. De aankomst in Lilongwe is de volgende dag.

Aankomst in Malawi

Aankomst en verwelkoming door Khama, onze lokale agent, in de luchthaven van Lilongwe. Na het regelen van het visum, kan je meteen naar je accommodatie. Hier kan je even bekomen van de lange vlucht. 's Avonds neemt de gids je graag mee naar een lokaal restaurant. Proef meteen de smaken van Malawi! 

Overnachting in Mabuya Camp.

Het lokale dorpsleven

De gids neemt je mee naar zijn geboortedorp, een kleine community op het platteland. Maak kennis met de familie van de gids en maak een wandeling door het dorp. Spring eens binnen bij het lokale schooltje, pik een lokale voetbalmatch mee of leer koken bij de mama's. 

Overnachting bij de lokale bevolking.

Majete National Park

Je wordt gewekt door het kraaien van de hanen en het natuurlijke ritme van het platteland, een fantastische ervaring. Je zet de tocht verder naar Majete National Park. Maak zeker een tussenstop in Blantyre, het commerciële hart van Malawi met een kleurrijke markt. Aankomst in Majete National Park. Geniet van de heerlijke stilte en misschien spot je al wel een olifant. 'S Avonds kan je dineren in het restaurant of organiseer samen met je gids een bbq onder de sterrenhemel. 

Overnachting in een safari tent van de community camping (gedeelde faciliteiten).

Wandelsafari en game drive in Majete National Park

Tijd voor beestjes! Vroeg uit de veren vandaag want je gaat met een lokale ranger te voet het Majete National Park verkennen. Een spannende ervaring waarbij je meer oog hebt voor de kleinere fauna en flora en waar je heel wat bijleert over de uitwerpselen van alle dieren.

Rond 9u is het tijd voor een welverdiend ontbijt en kan je heerlijk relaxen aan het zwembad. Rond 15u vertrek je weer op tocht in het park, deze keer met een jeep op zoek naar het grotere wild.

Overnachting in safari tent van de community camping (gedeelde faciliteiten).

Rit naar de Mulanje-bergen

Vandaag kan er iets langer geslapen worden en is er zelfs nog wat tijd om te relaxen of een ochtend game drive (niet inbegrepen) te doen. Ten laatste rond de middag vertrek je richting de Mulanje Mountains.

Lunchen kan onderweg in Blantyre waar je ook een lunchpakket kan inslaan voor de trektocht van de volgende dag. Fruit, groenten en rijst koop je in de lokale marktjes onderweg. Aankomst aan de voet van de Mulanje-bergketen waar je heerlijk kan dineren bij Nancy, een lokaal restaurant dat je niet mag missen! 

Overnachting Likhubula Hiker's Nest. 

Hike in de Mulanje-bergen

Vandaag verken je samen met een lokale berggids het mooiste gedeelte van het Mulanje-bergmassief. Een mogelijke route is de tocht naar Chisepo Base Camp. Onderweg kan je zwemmen in de natuurlijke pools, heerlijk verfrissend! De tocht duurt zo'n zeven à acht uur.

Overnachting Likhubula Hiker's Nest.

Naar het Zomba-plateau

Na het ontbijt zet je met de gids de reis verder naar het Zomba-plateau. In Zomba zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies voor een daguitstap naar Chilwe Island, ga hiken in het Zomba plateau. Als je graag actief reist, kan je kiezen voor een mountainbike dagtocht. De ideale manier om deze prachtige omgeving in Malawi te verkennen.

Overnachting in Pakachere Lodge.

Liwonde National Park

Rit van Zomba naar Liwonde National Park. Liwonde is een totaal andere ervaring dan Majete National Park. Wat je hier absoluut niet mag missen is een boottocht op de Shire-rivier, die vlak door het nationaal park loopt. Een tocht langs olifanten, krokodillen, nijlpaarden en … een onvergetelijke zonsondergang. Ongetwijfeld een van de mooiste tijdens je Malawi-reis! Bovendien heb je de rivier zo goed als voor jou alleen.

Overnachting in Bushmen's Baobab lodge in een A-frame tent.

Safari in Liwonde National Park

Vandaag sta je opnieuw vroeg op! Tijd voor een jeep game drive in Liwonde National Park op zoek naar leeuwen, olifanten en andere dieren. Let ook op de prachtige natuur en mystieke stilte van het park. Na de game drive is er tijd om te ontspannen aan het zwembad van Bushmen's Baobab. Bij zonsondergang is het tijd voor een bootsafari op de Shirerivier.

Overnachting in Bushmen's Baobab lodge in een A-frame tent.

Genieten van Liwonde National Park

Je hebt nog een volledige dag om dieren te spotten in het Liwonde National Park. Kies voor een extra game drive. Of misschien wel een walking of canoe safari? Vandaag zijn de activiteiten niet inbegrepen zodat je op de dag zelf kan beslissen waar je het meeste zin in hebt.

Overnachting in Bushmen's Baobab lodge in een A-frame tent.

Rit naar Cape Maclear, Lake Malawi

Verlaat Liwonde National Park en rij naar Lake Malawi, de laatste etappe van deze rondreis op maat. Welkom in het paradijs!

Overnachting in Thumbi View Lodge.

Relaxen in Lake Malawi

Je hebt een volledige dag om te ontspannen aan Lake Malawi. Hier kan je snorkelen op zoek naar de chiclidvissen, die je enkel in Malawi tegenkomt. Cape McClear is een heerlijke plek om te ontspannen en de ideale plek om locals te leren kennen. Heb je zin in meer avontuur? Dan kan je kajakken naar Domwe Island of van de rotsen springen. Mis ook hier de prachtige zonsondergang niet!

Overnachting in Thumbi View Lodge.

Terugvlucht naar Brussel

Vroeg vertrek naar Lilongwe. Je wordt afgezet aan de luchthaven voor de retourvlucht naar België. Opnieuw maak je een tussenstop in Addis Ababa, Ethiopië. Aankomst in Brussel de volgende dag. 

Einde van een unieke rondreis in Malawi om nooit meer te vergeten.

Toch liever een rondreis op jouw maat?

Jouw Afrika avontuur op maat

Ben je er nog niet helemaal aan uit? Of toch liever een persoonlijke aanpak? Bantoe werkt je reis van A tot Z uit, helemaal op jouw maat!

Ik wil mijn reis plannen!
Andere bestemmingen verkennen?

Laat je inspireren door deze bestemmingen