Terug naar alle voorbeeldreizen

13-daagse rondreis Benin

Ik wil vertrekken!

Hoe ziet de rondreis eruit?

Beste reistijd
november-april

Aantal dagen
13 dagen

Type reis
cultuur, lokaal

Ontdek Benin in al zijn diversiteit

13-daagse rondreis Benin

Deze rondreis brengt je door Benin van zuid naar noord en laat je kennismaken met de gevarieerde landschappen van het land. Maar bovenal de rijke tradities en culturen van de Beninse bevolking maken deze rondreis in Benin uniek.

In het noorden maak je kennis met de Tata-architectuur van de Somba-bevolking. In het zuiden van Benin leer je alles over het leven op het water bij Lac Ahémé en het paradijselijke Avlo. Dit is Benin in al zijn diversiteit!

Wat beleef je tijdens deze reis?

 • Ganvié, een stad op water
 • Kennismaking met de voodoo cultuur
 • Lokale vistechnieken in het Ahémé meer
 • Wilde dieren in Pendjari Parc National
 • Historische slavernijgeschiedenis en moderne kunst in Ouidah
No items found.
Rondreis Benin met lokaal transport

Praktische informatie

Rondreis Benin

Aantal dagen
13 dagen

Type reis
Lokaal transport

Prijs per persoon
€ 1.880

Inbegrepen in het programma

 • Alle overnachtingen in lokale guesthouses
 • Lokaal transport
 • Maaltijden op basis van volpension
 • Vermelde bezoeken en activiteiten
 • Lokale gids tijdens de volledige reis
 • Een fles water per persoon per dag
 • Privé transport in comfortabele wagen 
 • Vermelde activiteiten

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten 
 • Dranken bij de maaltijden
 • Optionele activiteiten
 • Fooien voor gidsen en chauffeur
 • Reisverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

De prijs is exclusief vlucht en geldig vanaf 2 personen. Liever privé transport? Dat kan vanaf 2.220 € per persoon. 

Neem een kijkje naar de gedetailleerde reisroute

13-daagse rondreis Benin

Heenvlucht en aankomst in Cotonou

Je neemt de heenvlucht naar Cotonou. Bij aankomst word je verwelkomd door je lokale gids. Cotonou grenst in het noorden aan het Noukouémeer en in het zuiden aan de Atlantische Oceaan. Samen met Porto-Novo is het de hoofdstad van Benin. 

Transfer naar lokale guesthouse voor overnachting.

Ontdekking van de stad op water

Na het ontbijt start je de rondreis door Benin. Samen met je lokale gids reis je naar Ganvié, een indrukwekkende stad gebouwd op water. Je vaart er langs de lokale school en leert waarom kinderen hier verplicht moeten leren zwemmen vanaf 5 jaar. Ook vissen komt aan bod! Je leert bij over de verschillende vistechnieken die gebruikt worden en de zogenaamde ‘akadja’, de verboden visparken.

Vanavond verblijf je in een guesthouse op het water, een unieke ervaring.

Wandeling langs de 41 heuvels in Dassa

Deze ochtend sta je extra vroeg op en bezoek je met een kano de bekende drijvende markt waar de lokale bevolking hun producten verkopen of ruilen. Je reist nadien verder naar Dassa, de stad van eenenveertig heuvels. Bij aankomst bezoek je eerst CPN Les Papillons, een natuurcentrum dat ook een guesthouse is. Je verblijft hier de komende nacht.

Na de lunch maak je een wandeling door de omliggende heuvels en leer je meer over de geschiedenis van de Shakaloké. De Shakaloké is een volk van traditionele genezers dat gebruik maakt van wat ze in de natuur vinden.

Eeuwenoude tradities in het noorden

Vandaag ben je een flink stuk van de dag onderweg. Je rijdt naar het noorden van Benin. Je maakt een stop bij het dorpje Taneka, een diep verscholen dorp waar mensen nog leven volgens eeuwenoude tradities. Tijd voor een lunch en ontmoeting met de lokale inwoners die je meer vertellen over het voodoo-geloof. Dit dorp met traditionele hutten onder de baobabbomen heeft al zijn authenticiteit behouden: traditionele genezers zijn gekleed in eenvoudige dierenhuiden en roken een heilige pijp.

Reis verder naar Natitingou voor overnachting. Vrijblijvend kan je hier nog het regionale museum bezoeken.

Pendjari National Park

Je reist helemaal tot het Pendjari National Park in Benin. Deze plek staat gekend als de beste plek in West-Afrika om wilde dieren te spotten. Met een beetje geluk sta je oog in oog met olifanten, buffels, nijlpaarden en leeuwen. Maar ook de kleinere diertjes verdienen aandacht. Pendjari is een echt vogelparadijs en bovendien geniet je van prachtige panoramische uitzichten.

In de namiddag kan je al een eerste safari doen. Spannend! Je overnacht in Pendjari Hotel in het nationaal park.

Meer safari in Pendjari en kennismaking met de Somba volkeren

Deze ochtend ben je extra vroeg uit de veren! Je bent getuige van het schitterende spektakel van het ontwaken van de hele natuur. De zon die opkomt, katachtigen die terugkomen van de jacht, ... Maak je klaar voor het beste van Pendjari National Park.

Reis nadien verder naar Tanongou, een bergdorp vlakbij het Pendjari Park gelegen. In de lokale taal betekent ‘Tanongou’, de monding van de berg. Na een lokale lunch bezoek je de prachtige watervallen van Tanongou. Tijd om even te relaxen en te zwemmen.

De reis gaat verder naar Koussoukoingou. Hier ervaar je het traditionele leven van de Somba-volkeren. In de lokale taal is het woord voor "vestiging" "tata", dus een tata Somba-huis is letterlijk een vestiging van de Somba volkeren. Je zal al snel leren waarom de tata-architectuur zo bijzonder is.

Overnachting in een traditionele tata of de Otammari Lodge.

De Battamaribe volkeren en hun tata’s

Een wandeling van drie uur laat je de verborgen plekjes van de kleine vallei bij Koussoukoingou ontdekken: de rivier waar vrouwen kwamen om water te halen, tata’s verspreid over de savanne en de graanschuren waar de voorouders het graan bewaarden.

Na de middag bezoek je het hart van het dorp op zoek naar in’s en out’s van de Batammaribe en hun uitzonderlijke bouw van tata’s. Deze kleine versterkte kastelen vormen een harmonieus huwelijk tussen esthetiek en functionaliteit. Tijdens dit bezoek worden ook je kookkunsten op de proef gesteld. Je gaat naar de lokale markt en met behulp van een lokale chef bereid je een traditionele maaltijd.

Diner en overnachting in de Ottamari Lodge.

Abomey, de stad der koningen

Vandaag word je naar Abomey gebracht, de voormalige hoofdstad van het Dahomey Keizerrijk. Bezoek het Koninklijk Paleis en het museum, behorend tot het Unesco-werelderfgoed. Elke koning bouwde hier zijn eigen paleis en vandaag zijn er nog steeds 2 van de 12 paleizen te bezichtigen.

Diner en overnachting Chez Sabine.

Ontmoeting met de Adja en de Sahouè bij Lac Ahémé

Je zet de reis verder naar Possotomé aan de rand van Lac Ahémé. Hier kom je alles te weten over de rol van animisme en voodoo in het dagelijkse leven van de Béninois. Rond de middag kom je aan en word je door een lokale gids op sleeptouw genomen. Maak een wandeling in de omgeving en leer alles over de lokale cultuur en tradities. Maak kennis met de standbeelden van de verschillende voodoo-goden en het Heilige Bos. Stop ook even bij de lokale markt waar vrouwen aan het eind van de middag het producten verhandelen.

Diner Chez Préfet, een restaurant met zicht op het meer. Overnachting in Gîte de Possotomé.

Het vissersleven bij Lac Ahémé

Vandaag ontdek je het lokale leven in Benin vanop het water met een boottocht op het Ahémé-meer. Een lokale gids legt je de verschillende vistechnieken uit die de dorpelingen gebruiken, de uitdagingen van overbevissing en over de watervoodoo-goden die het gebied beschermen. Zwemmen in het meer is mogelijk.

Voor het diner word je uitgenodigd bij de lokale bevolking. Overnachting in Gîte de Possotomé.

Avlo plage, welkom in het paradijs

Zet de rondreis in Benin verder richting in Avlo, een klein dorpje waar de Mono-rivier zich stort in de Atlantische Oceaan. In dit stukje verborgen paradijs kan je heerlijk mengen met de lokale bevolking. Bewonder de lokale vistechnieken waarbij zang en muziek gebruikt worden om de vangst binnen te halen. Aarzel niet om de vissers een handje te helpen. De vrouwen drogen op hun beurt de visvangst en vervaardigen kokosolie waarna ze hun goederen verkopen op de nabijgelegen markten. Met een lokale pirogue (houten bootje) verken je de omliggende mangroves en dorpen.

Overnachting in Avlo Eco lodge, uitgebaat door de lokale bevolking.

Verkenning van Ouidah per mountainbike

Van Avlo trek je verder naar Ouidah, gekend om zijn belangrijke rol in de slavenhandel. Van hieruit vertrokken de slaven richting de Nieuwe Wereld. Per mountainbike leg je een stuk van de beruchte Route des Esclaves af tot aan de “Point of No Return”, de eindhalte van de slaven in Afrika.

Ouidah is bovendien een zeer aangenaam dorp met veel Braziliaanse invloeden, muziek en voodoo-rituelen. Breng ook een bezoek aan La Fondation Zinsou, een museum met hedendaagse Afrikaanse kunst in een prachtig pand.

Diner en overnachting in Hotel Jardin Brésilien met zicht op zee.

Terugkeer naar Cotonou en avondvlucht

Na het ontbijt begin je aan de terugreis naar Cotonou. Bezoek er de grote markt van Dantokpa, aan kleuren geen tekort. Nadien kan je nog even stoppen bij het Centre de Promotion Artisanal om de laatste souvenirs te kopen als herinnering voor je rondreis in Benin.

Transfer naar de luchthaven. Er is een hotelkamer beschikbaar om nog even op te frissen voor vertrek.

Toch liever een rondreis op jouw maat?

Jouw Afrika avontuur op maat

Ben je er nog niet helemaal aan uit? Of toch liever een persoonlijke aanpak? Bantoe werkt je reis van A tot Z uit, helemaal op jouw maat!

Ik wil mijn reis plannen!
Andere bestemmingen verkennen?

Laat je inspireren door deze bestemmingen