Terug naar alle voorbeeldreizen

14-daagse rondreis Oeganda

Ik wil vertrekken!

Hoe ziet de rondreis eruit?

Beste reistijd
juni-september
december-februari

Aantal dagen
14 dagen

Type reis
Avontuurlijk

Ontdek deze reis naar Oeganda

Natuurparken, zeldzaam wildleven en de meest gastvrije bevolking.

Oeganda, het hart van Afrika. Het land waar de natuurparken naadloos in elkaar overlopen en waar bergen en meren elkaar in harmonie afwisselen. Wie kiest voor een rondreis in Oeganda, kiest voor een kennismaking met 's werelds meest zeldzame dieren zoals de chimpansees, de berggorilla's en gouden apen. Maar ook de klassieke safari-checklist kan je zeker afvinken met leeuwen, olifanten, giraffes, zebra's, nijlpaarden en luipaarden.

Wanneer je rondreist in Oeganda zal je nog het meest verbaasd zijn over de rijke cultuur die het land bezit. Elke 100 kilometer die je reist maak je kennis met een andere bevolking met een eigen taal, gewoontes en stijl. Maar het woord dat je doorheen je reis altijd hoort, is "Welkom!". Oeganda maakt haar naam op vlak van gastvrijheid helemaal waar!

Wat beleef je tijdens deze reis?

 • De traditionele en weinig bereisde Karamoja-regio
 • De wondermooie Sipi Falls
 • Het ongerepte Kidepo Valley National Park
 • De krachtige Murchison-watervallen
 • Kratermeren en boomklimmende leeuwen in Queen Elizabeth National Park
 • Avontuurlijke chimpansee tracking
 • Last but not least: kennismaking met de Oegandese couleur locale!
No items found.
Rondreis Oeganda met privé gids/chauffeur

Praktische informatie

Rondreis Oeganda met privé gids/chauffeur

Aantal dagen
14 dagen

Type reis
Avontuur, natuur, lokale cultuur, off the beaten track

Prijs per persoon
€ 2.250

Wat is allemaal inbegrepen in de prijs?

 • 13 overnachtingen op basis van ontbijt
 • Lokale gids tijdens de volledige reis
 • Privé transport in Toyota Landcruise 4x4 (open dak voor safari)
 • Brandstof voor de wagen
 • Alle parkfees
 • Activiteiten: hike in Sipi, activiteiten in Karamoja, nature walk in Kidepo, boottrip Murchison Falls, chimp tracking
 • Alle game drives

Dit is niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vlucht
 • Fooien voor gidsen en chauffeur
 • Visum Oeganda
 • Lunches en diners
 • Persoonlijke uitgaven :

De prijs is exclusief vlucht en geldig vanaf 2 personen.

Neem een kijkje naar de gedetailleerde reisroute

14-daagse rondreis Oeganda

Heenvlucht naar Entebbe

Vandaag neem je de vlucht naar Entebbe. Brussels Airlines heeft een uitstekende verbinding met de hoofdstad van Oeganda. Bij aankomst in Entebbe word je verwelkomd door de lokale gids Timothy, gevolgd door de transfer naar je accommodatie.

Overnachting in Lake Victoria Guesthouse.

Jinja en de Sipi Falls

Na een stevig ontbijt begin je aan je rondreis doorheen Oeganda. Je gaat richting het oosten van het land met als hoogtepunt de Sipi Falls. Onderweg kan je even een stop maken bij Jinja waar de Nijl in Lake Victoria overgaat. Eindhalte voor vandaag is Budadiri, een klein dorpje aan de voet van Mount Elgon en vlakbij de Sipi Falls.

Overnachting bij Rose's Last Chance, een kleinschalige lokale guesthouse (gedeelde douches).

Wandeling van de Sisiyi Falls naar de Sipi Falls

Deze ochtend sta je vroeg op en doe je een prachtige wandeling in de streek van Mount Elgon National Park. Je vertrekt bij de Sisiyi Falls en eindigt met de magische Sipi Falls. De hike neemt een vijftal uur in beslag en brengt je langs prachtige landschappen en kleine dorpjes. Ideaal om een glimp van het lokale leven op te vangen. Na de hike en verkenning van de Sipi Falls, geniet je nog even na tijdens het verblijf in de prachtige Sipi Falls Lodge.

Overnachting in Sipi Falls Lodge.

Vertrek naar de Karamoja-regio

Vandaag rij je verder tot in het stadje Moroto, het hart van de Karamoja-regio in het oosten van Oeganda.

Overnachting in Karamoja Safari Camp in een safari tent.

Verkenning van de traditionele Karamoja-regio

Spendeer een volledige dag in de traditionele Karamoja-regio. Een lokale Karamoja-gids neemt je mee op sleeptouw. Bezoek de lokale markt en een aantal traditionele dorpen.

Overnachting in Karamoja Safari Camp in een safari tent.

Naar Kidepo Valley National Park in het noorden

Je trekt verder naar het noorden van Oeganda, tot de grens met Soedan. In de vroege namiddag kom je aan bij Kidepo National Park. Dit prachtige nationaal park is nog niet getroffen door het massatoerisme. Met een beetje geluk heb je het park helemaal voor jezelf. Tijd voor safari dan! In de late namiddag, bij zonsondergang, doe je een eerste game drive.

Overnachting in Apoka Rest Camp in een banda.

Game drives en walking safari in Kidepo

Je hebt een volledige dag in Kidepo National Park. ’s Ochtends doe je een game drive op zoek naar meer wild. In de namiddag ga je naar een andere kant van het park samen met een ranger. Hier ligt de nadruk minder op dieren maar bezoek je de warmwaterbronnen van Kidepo.

Overnachting in Apoka Rest Camp in een banda.

Rit naar het Murchison Falls National Park

Reis verder naar het fameuze Murchison Falls National Park, in het noordwesten van Oeganda. Reken erop dat je een flink stuk van de dag onderweg bent. Aankomst in de late namiddag bij Murchison Falls. Je slaapt hier vlakbij de ingang van het park met een prachtig uitzicht op de Nijl-rivier die langs je lodge stroomt.

Overnachting in Twiga Tales Lodge in een cottage.

Verkenning van de Murchison Falls

Deze ochtend ben je vroeg uit de veren voor een ochtend game drive in Murchison Falls National Park. Je zal zien dat dit qua landschap een totaal andere ervaring is dan Kidepo National Park. ’s Namiddags neem je de boot voor een Nijl-cruise van anderhalf uur. Aansluitend maak je een kleine maar stevige wandeling naar de top van de watervallen. Je wordt beloond met een adembenemend uitzicht.

Overnachting in het Red Chili Restcamp in een banda.

Naar de voet van het Rwenzori Gebergte

Opnieuw een reisdag. Je rijdt verder zuidwaarts tot aan de voet van het Queen Elizabeth National Park in het westen van Oeganda. Hier overnacht je in het stadje Kasese met zicht op de Rwenzori Mountains. In de namiddag is er tijd om wat rond te slenteren en te genieten van de prachtig groene omgeving.

Overnachting in WhiteHouse Guesthouse in Kasese.

Chimpansee tracking

De ochtend staat je een magische ervaring te wachten: de chimpansee tracking. Met een ranger trek je diep het woud in op zoek naar een familie chimpansees. Hoe lang de tracking duurt, valt moeilijk te zeggen, alles hangt af van waar de chimpansees zich bevinden. Eenmaal je de chimpansees gevonden hebt, is er een uur de tijd om deze grappige wezens te observeren.

In de namiddag doe je een game drive in Queen Elizabeth National Park, in de Crater Lakes sector. Hier ontdek je een prachtige setting bestaande uit verschillende kratermeren, sommige met water, sommigen droog.

Overnachting in Enjojo Lodge in een cottage.

Boomklimmende leeuwen in Ishasha

Vroege game drive in Ishasha Plains, een afdeling binnen het Queen Elizabeth National Park. Ishasha is gekend omwille van de boomklimmende leeuwen en het uitstekende wildleven.

In de namiddag rij je verder tot het magische Lake Bunyoni, de laatste halte van de reis in het uiterste zuiden van Oeganda.

Overnachting in Entusi Resort in een furnished tent.

Relaxen in Lake Bunyoni

Rustdag in Lake Bunyoni. Hier geniet je van de heerlijke stilte, spectaculaire uitzichten en het lokale Oegandese leven.

Overnachting in Entusi Resort in een furnished tent.

Terugrit naar Entebbe en vlucht huiswaarts

Laatste dag. Einde van je reis door Oeganda. Je reist helemaal terug tot Entebbe waar je, wanneer de tijd het toelaat nog een kleine sightseeing kan doen. Rond 21u wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar België.

Aankomst in België

Einde van de rondreis in Oeganda.

Toch liever een rondreis op jouw maat?

Jouw Afrika avontuur op maat

Ben je er nog niet helemaal aan uit? Of toch liever een persoonlijke aanpak? Bantoe werkt je reis van A tot Z uit, helemaal op jouw maat!

Ik wil mijn reis plannen!
Andere bestemmingen verkennen?

Laat je inspireren door deze bestemmingen