Terug naar Mauritanië pagina

Interview met de lokale gids in Mauritanië.

1. Wat is je favoriete plek in Mauritanië en waarom?

Onze favoriete plek in Mauritanië is de Adrar regio. Hier heb je echt een magische mix van geografische variaties en bovendien is de regio van groot historisch en religieus belang. Hier bezoek je Unesco sites, beleef je de Sahara in zijn puurste vorm en proef je de Mauritaanse cultuur. De Mooie Terjit oase is het absolute hoogtepunt tijdens een Mauritanië reis.

2. Wat is typisch aan Mauritanië, is er iets uniek?

Waar je ook gaat in Mauritanië, je vertrekt hier niet zonder uitgenodigd te worden voor een kopje thee. Hier gaat een volledige 'theeceremonie’ aan vooraf.

3. Is Mauritanië wel veilig om te reizen?

Wij geloven dat Mauritanië uitermate veilig is om te bezoeken. Alleen mensen die het land echt bezocht hebben beseffen dat het land echt veilig is, staar dus niet blind op officiële reisadviezen. Het enorme aantal checkpoints onderweg, ook in the middle of nowhere, tonen hoe veiligheid een prioriteit is het huidige regime. De veiligheid van onze klanten is uiteraard altijd prioriteit binnen onze organisatie.

— Hademine in de woestijn
“We focussen niet enkel op de toeristische hoogtepunten maar laten onze klanten het totaalplaatje van Mauritanië zien.”

4. Waarom is verantwoord toerisme zo belangrijk in Mauritanië?

Toerisme in Mauritanië kende na de veiligheidsproblemen in 2007 een enorme daling. Voor een goede 10 jaar lag toerisme in Mauritanië zo goed als plat. Sinds eind vorig jaar komt toerisme terug op gang en is er weer een rechtstreekse vlucht van Parijs naar Atar in de woestijn. Het is belangrijk dat we toerisme meteen op een duurzame manier aanpakken en vooral de lokale mensen hierin betrekken. Na 10 moeilijke jaren kan dit eindelijk weer een bron van inkomsten vormen voor heel wat mensen.

5. Waarom moeten reizigers Mauritanië met jou bezoeken?

We zijn ervan overtuigd dat onze organisatie de meest verantwoorde en kwalitatieve is in Mauritanië. We werken enkel met de beste gidsen en chauffeurs en stellen de reizen volledig op maat van de klant samen. We focussen trouwens niet enkel op de toeristische hoogtepunten maar laten onze klanten het totaalplaatje van Mauritanië zien: de lokale keuken, lokale muziek, de bruisende vissershaven van Nouakchott, enz.