Terug naar Mauritanië pagina

Interview met de lokale gids in Mauritanië.

1. Wat is je favoriete plek in Mauritanië en waarom?

Mijn favoriete plek in Mauritanië is de Adrar-regio. Hier vind je echt een magische mix van geografische variaties en bovendien is de regio van groot historisch en religieus belang. Hier bezoek je tijdens je reis Unesco-sites, beleef je de Sahara in zijn puurste vorm en proef je de Mauritaanse cultuur. De Mooie Terjit oase is het absolute hoogtepunt tijdens een Mauritanië reis.

2. Wat is typisch aan Mauritanië, is er iets uniek?

Waar je ook gaat in Mauritanië, je vertrekt hier niet zonder uitgenodigd te worden voor een kopje thee. Hier gaat een volledige 'theeceremonie’ aan vooraf.

3. Is Mauritanië wel veilig om te reizen?

Wij geloven dat Mauritanië uitermate veilig is om te bezoeken. Alleen mensen die het land echt bezocht hebben beseffen dat het land veilig is. Staar je dus niet blind op officiële reisadviezen. Het enorme aantal checkpoints onderweg, ook in the middle of nowhere, tonen hoe veiligheid een prioriteit is in het huidige regime. De veiligheid van onze klanten tijdens hun Mauritanië-reis is uiteraard altijd prioriteit binnen onze organisatie.

- De lokale gids in Mauritanië aan het woord
“We focussen niet enkel op de toeristische hoogtepunten maar laten onze klanten het totaalplaatje van Mauritanië zien.”

4. Waarom is verantwoord toerisme zo belangrijk in Mauritanië?

Toerisme in Mauritanië kende na de veiligheidsproblemen in 2007 een enorme daling. Zo'n tien jaar lang lag het toerisme in Mauritanië zo goed als plat. Sinds eind vorig jaar komt het toerisme terug op gang en is er weer een rechtstreekse vlucht van Parijs naar Atar, in de woestijn.

Het is belangrijk dat we toerisme meteen op een duurzame manier aanpakken en vooral de lokale mensen hierin betrekken. Na tien moeilijke jaren kan dit eindelijk weer een bron van inkomsten vormen voor heel wat mensen.

5. Waarom moeten reizigers Mauritanië met jou bezoeken?

Ik ben ervan overtuigd dat onze organisatie de meest verantwoorde en kwalitatieve in Mauritanië is. We werken enkel met de beste gidsen en chauffeurs en stellen de reizen volledig op maat van de klant samen. We focussen trouwens niet enkel op de toeristische hoogtepunten maar laten onze klanten het totaalplaatje van Mauritanië zien: de lokale keuken, lokale muziek, de bruisende vissershaven van Nouakchott, enz.