Terug naar Ghana pagina

Interview met Enock, lokale gids in Ghana.

1.    Wat betekent verantwoord toerisme voor jou en hoe zet jouw bedrijf dat om naar de praktijk?

Een verantwoorde touroperator zijn, betekent voor ons dat we focussen op toerisme waar de lokale samenleving en/of het milieu baat bij heeft. Momenteel steunen wij de bouw van een basisschool in een dorp waar ik een nauwe band mee heb. We werken ook vooral samen met lokale partners tijdens onze tours om sociale projecten te steunen.

2.    Wat is jouw favoriete plek in Ghana en waarom?

Mijn lievelingsplaats is ongetwijfeld de Voltaregio. Ik houd van bergen, hiken en mooie natuur. Dat brengt me volledig tot rust. De favoriete plaats van mijn vrouw, Petra, is het strand. Genieten van de zonsondergang terwijl we lekkere kreeft eten doet ze het liefst.

3.    Wat is er typisch aan Ghana? Kan je ons iets vertellen dat we niet weten over jouw land?

Fufu, onze lokale specialiteit, met je handen eten is iets typisch Ghanees dat je moet geproefd hebben! Maar gebruik nooit je linkerhand in Ghana, dit wordt gezien als onrespectvol in de lokale cultuur.

 

— Enock in het bruisende Ghana
“Fufu, onze lokale specialiteit, met je handen eten is iets typisch Ghanees dat je moet geproefd hebben!”

4.    Hoe ben je begonnen met het oprichten van een reisbureau? Waarom zouden we Ghana moeten bezoeken met jou?

Mijn vrouw en ik hebben allebei een passie voor reizen en we houden van Ghana. Nadat we elkaar ontmoetten tijdens vrijwilligerswerk besloot Petra om naar Ghana te verhuizen en mij te steunen met mijn plan om een reisbureau te beginnen. We doen niets liever dan onze gasten een onvergetelijk reiservaring in Ghana te helpen beleven en tegelijkertijd mijn geboorteland te helpen ontwikkelen. Als je dus graag het echte Ghana wilt ontdekken en ons land steunen tegelijkertijd, dan reizen we graag samen met jou!

5.    Kan je ons wat meer vertellen over het Village Project waar je aan werkt?

We zijn momenteel bezig met het bouwen van een basisschool in mijn thuisstad, dicht bij Cape Coast. 10% van onze opbrengsten gaan rechtstreeks naar dat project. Het doel is om kinderen de kans te geven om regelmatig naar school te kunnen gaan en zo meer opties te hebben in het leven. Tijdens onze tours kan je het dorp bezoeken en de kinderen ontmoeten!