Terug naar blog overzicht

Waarom reizen naar Oeganda meer is dan berggorilla’s

Oeganda, je associeert het ongetwijfeld met de zeldzame berggorilla’s en daarna … dan stopt het? Helaas onterecht. Reis even mee naar « de parel van Afrika », waar natuurparken naadloos in elkaar overlopen, waar bergen en meren elkaar in harmonie afwisselen. Reden genoeg om dit mooie land te bezoeken en de berggorilla’s links te laten liggen. Hierbij alvast 5 off the beaten track ervaringen die je een onvergetelijke reis door Oeganda bezorgen.

De traditionele en onbereisde Karamoja-regio

Je kent allicht de Masai uit Kenia en Tanzania maar in het oosten van Oeganda maak je kennis met de Karamojong. Deze authentieke herdersvolkeren verbluffen je met tradities en eeuwenoude gewoontes van leven. Breng een nacht door in de kraal, beklim Mount Moroto of maak een fietstocht langs de kleine dorpen en maak op een spontane manier kennis met de lokale bevolking.

Kidepo National Park

Stel je voor: oog in oog staan met leeuwen, buffels, olifanten, jachtluipaarden, … en bovendien Kidepo National Park helemaal voor jezelf hebben. Van een off the beaten track experience gesproken … Een safari in Kidepo National Park, helemaal bij de grens met Soedan, verrast je als reiziger met een unieke ervaring. Naast de klassieke game drives kan je hier ook op wandelsafari met een lokale ranger.

Chimpanzee tracking

Chimpansees in hun natuurlijke habitat zien is een once-in-alifetime ervaring waar je even stil van wordt. Met een lokale ranger trek je 's morgens vroeg het oerwoud in op zoek naar deze grappige wezens. Hoe lang de tocht duurt weet je niet op voorhand, alles hangt af hoe snel je de chimpansees kan opsporen.

Oegandese streetfood

Het lokale eten in Oeganda is hoogstwaarschijnlijk niet wat je het meest zal bijblijven van je rondreis in Oeganda. Toch heb je niet 100% van Oeganda geproefd als je geen kennis hebt gemaakt met de legendarische rolex en de pork joints. Nog een koud biertje erbij en smullen maar!

Het magische Lake Bunyoni

Het idyllische Lake Bunyoni is de perfecte plaats om je rondreis in Oeganda af te sluiten. Hier geniet je van de heerlijke stilte, spectaculaire uitzichten en het lokale Oegandese leven. Mis dit unieke kratermeer niet!

Interesse?

Een off the beaten track reis naar Oeganda? Dat kan bij Bantoe vanaf 2.250 euro per persoon voor 14 dagen (exclusief vluchten).

Vraag je reis aan