Terug naar blog overzicht

5x must do tijdens een rondreis in Zanzibar

Zanzibar, het eiland wel van helderblauw water en hagelwitte stranden. Maar wist je dat het eiland behorende tot Tanzania veel meer te bieden heeft? Je kan er gerust een week vertoeven en ook de meest bezige bijen zullen zich niet vervelen. Deze activiteiten zijn alvast niet te missen tijdens een rondreis in Tanzania en Zanzibar.

  1. Een spice tour met Bluebikes Zanzibar

Blue bikes is een social enterprise waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om een fiets te lenen en naar school te fietsen en zo de fietscultuur in Zanzibar te promoten. Met een afgestudeerde gids-student huur je een bluebike en fiets je naar de lokale specerijenboerderijen. Je leert alles over de verschillende soorten tropisch fruit, kruiden en zeldzame plantensoorten. Na deze tour weet je perfect hoe nootmuskaat, gember, kaneel en vanillestokjes tot bij ons in de winkel geraken. Vergeet vooral niet te ruiken en proeven. Na de tour word je nog verwend met een heerlijk lunch op de farm, bereid door de vrouwen met de producten van hun boerderij. 

  1. Rondslenteren in Stonetown

Laat je door een lokale gids mee op sleeptouw nemen door het historische Stonetown. De tour toont je het dagelijkse leven in de oude stad en vertelt je alles over de boeiende geschiedenis en architectuur. Ontdek de levendige markt, de verschillende voordeur-stijlen en hun betekenis, het geheim van de gevelbanken en proef de lokale keuken. 

  1. Een village tour in Jambiani 

Jambiani is een slaperig dorp dat zich uitstrekt over meerdere kilometers in het zuidoosten van Zanzibar. Bovendien is het een van de beste plekken op het eiland om inzicht te krijgen in het lokale leven. Denk vooral: kleurrijke vissersboten, het idyllische turkoois water, een indrukwekkende verzameling palmbomen en lokale vrouwen die zeewier op het strand kweken. Tijdens een boeiende village tour neemt een lokale gids je mee op sleeptouw en onthult je alle geheimen over het dagelijkse leven. 

  1. Een zandbank picknick in Kizimkazi

Wanneer het eb wordt, verschijnen verschillende idyllische zandbanken langs de kust van Zanzibar. Ga aan boord van een klein bootje en spot dolfijnen. Bij de mooiste koraalriffen van Zanzibar gooi je het anker in het water en kan je al snorkelend de onderwaterwereld verkennen. Je hoeft niet ver te zoeken naar talrijke kleurrijke vissen, zee-egels, en zeesterren. Vaar verder naar een zandbank waar een heerlijke BBQ wordt bereid. Wat dacht je van verse kreeft, calamares en tonijn? Na de lunch kan je lekker relaxen met een goed boek, een beetje zwemmen of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht. 

  1. Een live muziek avond in de Dhow Music Academy

Een live concertje meepikken? Dan moet je in de Dhow Countries Music Academy in Stonetown zijn. DCMA is de enige muziekschool in Zanzibar en heeft als hoofddoel het behouden en promoten van het muzikale erfgoed in de “Dhow regio”. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het onderwijzen van traditionele muziekstijlen zoals taraab, kidumbak en ngoma. Wekelijks kan je er live concerten meepikken of een muzikale workshop volgen. Niet te missen tijdens je rondreis in Zanzibar. 

Interesse in een rondreis naar Tanzania en Zanzibar?

Vraag je reis aan